En dröm blir till...Josefin

”När jag blir stor ska jag jobba med smycken, för jag älskar vackra saker”.

En 9 årig flickas stora bruna ögon blickar in i det stora ljusa skyltfönstret. Där inne, i den fina guldsmedsbutiken, glimmar guldet ikapp med de gnistrande juvelerna. Det är här och nu som drömmen blir till. Drömmen som Josefin från nio års ålder beslutsamt hållit fast vid.

Vid 12 års ålder blir Josefin introducerad för guldsmeden T. A. Dagerbratt. Då smygstartar hennes utbildning.  Hon får komma till guldsmedjan på helger och lov och lära sig att såga och fila. Det allra första smycket som skapades av dessa händer blev ett par fiskörhängen i silver. Vid 16 års ålder påbörjar Josefin en fyra år lång guldsmedsutbildning. På sommaren vid utbildningens slut mottar hon stipendium för studier av diamanter i Israel. Hon hade nu sitt efterlängtade gesällbrev och under pompa och ståt blivit dubbad med svärd. Vid 21 års ålder köper flickan, som vid nio års ålder blickat in i det gnistrande skyltfönstret, sin egen guldsmedsverkstad.

Idag, sju år senare, tillverkar Josefin Cummings guldsmycken, silversmycken och framförallt juveler på beställning. Hon tillverkar alla former av smycken men med tyngdpunkt på diamant-beströdda förlovnings och vigselringar.

Josefin designar många av sina smycken tillsammans med kunden för att få smycket efter kundens önskan. Service och omtanke är ledstjärnor i hennes arbete. Allt för att förhöja känslan av lycka.

”Det är en ära för mig att få stå i de ädla metallernas trogna tjänst. Traditionen av smyckeskonst har gått i arv genom årtusenden. Mina smycken tillverkas i hantverkstraditionens fotspår. Det är unikt eftersom majoriteten av dagens smycken stansas ut, eller gjuts i formar för att sedan produceras i massupplagor. Ett handgjort smycke skänks en mer levande form, där människans hand har satt sin prägel på smycket.”