Jag möter en gammal man då och då. Och varje gång han ser ett barn med en förälder, går han fram till dem och säger samma sak. Jag har säker hört hans ord tjugo gånger nu.
Goldchild
”Barn är levande och växande guldklimpar i 24 karat guld. Ju ädlare guldet är desto mjukare är det. Varje barn är en guldklimp.”

Barn är mjuka och extremt dyrbara. Det måste vi vuxna tala om för dem varje dag.

Goldchild är en foundation som finns till för att ge ekonomiskt stöd till organisationer som ger utsatta barn stöd. Främst till barn som blivit utsatta för övergrepp, men även till föräldralösa barn eller på andra sätt behövande barn.

För tillfället är Goldchild en liten foundation under uppbyggnad. Nu går 100% av gåvorna som kommer in direkt till mottagarna som är noga utvalda. Vi vill vara säkra på att varje krona går till barnen. På samma sätt som vi är noga med kvalitén när vi arbetar med juveler, kan vi garantera kvalitén i hjälparbetet. Gåvorna kommer från vårt eget företag: Josefin Cummings, men också från andra enskilda givare. Vi ger bidrag till stora organisationer så som Ecpat, men även till små organisationer som hjälper några barn i taget.

Vi vill med detta initiativ även belysa barns utsatthet i världen så att det blir prioritet nr.1 på världens agendor. 7-åriga flickor och pojkar ska inte längre kunna blir utnyttade och våldtagna som sexslavar. Det var någon som frågade Moder Teresa, hur man skulle kunna hjälpa alla lidande människor i världen. Hon svarade : ”One by one”, En efter en…

Vi har haft glädjen att under hela år 2011 och även under år 2012, varje månad, donera från goldchild till ett mycket betydelsefullt arbete i Nepal. Arbetet heter Love Nepal och går ut på att rädda unga flickor ur prostitution. Några av flickorna som räddats ur det värsta tänkbara, är bara sju år gamla. Små barn! De har blivit inlåsta, förnedrade, svårt misshandlade och brutalt våldtagna flera gånger om dagen. Men över hundra flickor har nu räddats från bordellerna. Nu behövs resurser för att de ska få livet tillbaka. Dessa flickor får nu hjälp att börja läka sina sårade själar. De får boende på ett barnhem, kläder och mat. De går i skolan. De blir de första i sina familjer som får utbildning. De skänks hopp om en framtid! Var med och rädda fler flickor från något av det mörkaste ett barn kan överleva. Det finns så många barn kvar att hjälpa. Ge en gåva till flickorna. Varje tiokrona betyder ett mindre övergrepp, för en av dem.
Varmaste tack för alla gåvor,

Det är tankar på dessa flickor som gör att jag ibland inte kan sova. Vi måste hjälpas åt att rädda så många som det bara går. En efter en. Mitt hjärta värker. Jag önskar att vi hjälps åt och räddar varenda en av dem. Om ditt hjärta klappar för barns utsatthet på något annat område vill jag uppmuntra dig att börja göra någonting. Bara vi gör någonting. Tillsammans kan vi förändra. /Josefin

Goldchild donerar till dessa organisationer:
 
År 2009/2010: 
* Somaly Mam Foundation
* Ecpat
 
År 2011/2012: 
* Love NepalJosefin & Daniel Cummings
Grundare av Goldchild

Detta är Goldchilds konto för gåvor: Bg 488-6354